هوشمند ساختار بیستون

سوئیچ های لایه مرکزی و نکاتی که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد؟

سوئیچ های لایه مرکزی و نکاتی که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد؟

سوئیچ های لایه مرکزی (core) وظیفه مسیریابی و سوئیچینگ با سرعت بالا را بر عهده دارند و رشد ترافیک در لایه دسترسی (Access) و توزیع (Distribution)، بر عملکرد سوئیچ های مرکزی تاثیر گذار است.

سوئیچ لایه مرکزی چیست و در هنگام خرید آن به چه نکاتی توجه کنیم؟

در طراحی شبکه سلسله مراتبی سازمانی ، سوئیچ لایه مرکزی در بالای تمامی لایه ها قرار می گیرد، به طوری که عملکرد لایه های توزیع و دسترسی با آن وابسته است .تمامی جریان های ترافیکی از تجهیزات مستقر در لایه های توزیع و دسترسی تجمیع شده و برای این سوئیچ ارسال می گردد.

همچنین در برخی اوقات سوئیچ های مرکزی باید توانایی رسیدگی به ترافیک خارجی که از دستگاه های ثالث به طور مستقیم برای این سویچ ارسال می شود را دارا باشند.در اصل این سوئچ نقش ستون فقرات برای دسترسی به شبکه محلی را بازی می کند به همین دلیل گاهی مشاهده می شود که در این لایه از دو عدد سوئیچ استفاده می شود تا بالاترین پهنای ممکن را در اختیار تجهیزات لایه توزیع قرار دهند.

این سوئیچ ها حجم زیادی از داده ها را پردازش می کنند و باید در کوتاه ترین زمان فرایند انتقال اطلاعات را به پایان برساند.سوئیچ های مرکزی در اکثر موارد اتصالات پر سرعتی مثل اترنت 10 ، 40 یا 100 گیگابیتی را مدیریت می کنند.برای اطمینان از انتقال ترافیک با سرعت بالا ، سوئیچ های مرکزی نباید هیچ گونه دستکاری ای در ساختار بسته ها انجام دهند و نباید در گیر عملیاتی مثل مسیر یابی میان شبکه محلی مجازی ، آماده سازی لیست های دسترسی و غیره شوند زیرا رسیدگی به این عملیات بر عهده ی سوئیچ لایه توزیع است.

سوئیچ های لایه مرکزی و نکاتی که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد؟

نکات کلیدی برای خرید سوئیچ های مرکزی؟

سوئیچ های مرکزی سوئیچ های لایه 3 یا به عبارت دقیق تر لایه شبکه هستند که دسترس پذیری، قابلیت اطمینان ومقیاس پذیری بالا را ارئه می دهند.

عملکرد(Performance)

نرخ ارسال بسته و ظرفیت سوئیچینگ سوئیچ مرکزی در شبکه های سازمانی اهمیت زیادی دارد.در مقایسه با سوئیچ های لایه دسترسی و توزیع ، سوئیچ های مرکزی  باید با بالاترین نرخ انتقال بسته ها را داشته باشند . نرخ انتقال بسته ها تا حد زیادی به تعداد بسته های موجود در شبکه بستگی دارد سوئیچ های مرکز ی را می توان بر اساس تعداد دستگاه های مستقر در لایه توزیع انتخاب کرد .

سیستم سرمایشی و افزونگی (Redundancy)

 از آنجایی که سوئیچ های لایه مرکزی بار کاری بالاتری نسبت به سوئیچ های دسترسی و توزیع دارند در نتیجه گرم تر از سوئیچ های دو لایه دیگر است که نیازمند تجهیزات سرمایشی خاصی هستند البته این مشکل از نظر تولیدکنندگان پنهان نمانده و این سوئیچ ها ی لایه مرکزی همراه با سیستم خنک کننده قوی در بازار عرضه می شوند.

اما چون این سوئیچ ها در رک سرور قرار می گیرند نیاز به سیستم سرمایشی جداگانه ای دارند. نکته دیگر این است که منبع تغذیه سوئیچ های لایه مرکزی بالاترین آمار خرابی را دارند تصور کنید زمانی که شبکه در حال اجرا است سوئیچ ها ناگهان خاموش شوند و یکباره عملکرد همه کلاینت های تحت شبکه متوقف شود.

مدت زمانی که صرف تعویض قطعه معیوب با نمونه سالم می شود را Downtime شبکه شناخته می شود و هرچه این فرایند زمان بر باشد ، کسب و کار با خسارت مالی زیادی روبه رو می شود،حال اگر سوئیچ مجهز به منابع تغذیه اضافی باشند هنگامی که منبع تغذیه اصلی از کار بیفتد منبع تغذیه ثانویه وارد مدار می شود و تضمین می کند عملکرد شبکه تا زمان تعویض قطعه معیوب با اختلال روبه رو نمی شود.

بنابراین پیشنهاد میشود در هنگام خرید سوئیچ برای لایه مرکزی به ویژگی فن های قابل تعویض در زمان روشن بودن و پشتیبانی از منبع تغذیه ثانویه از سوی سوئیچ دقت کنید.

قابلیت اطمینان (Reliability)

همانگونه که اشاره شد سوئیچ های مرکزی ،سوئیچ های لایه 3 هستند که هردو عملکرد سوئیچینگ و مسیریابی را ارائه می دهند به بیان دیگر اتصال بین لایه توزیع و سوئیچ های مرکزی با استفاده از پروتکل های لایه3 انجام می شود.

به همین دلیل هکر ها علاقه خاصی برای حمله به این سوئیچ ها داشته باشند و سوئیچ های مرکزی باید به مکانیزم های پیشرفته مقابله با حمله های انکار سرویس توزیع شده(DDos) مجهز شده باشد.

علاوه براین ، تحمل خطا موضوع دیگری است که باید در نظر گرفته شود.اگر خرابی در سوئیچ های لایه مرکزی رخ دهد بر عملکرد کاربران تاثیر منفی می گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

خروج
کلید اسکرول خودکار به بالا