هوشمند ساختار بیستون

تشریح اجزای داخلی کانکتور فیبر نوری

فیبر نوری و معرفی کامل کانکتور ها

فیبر نوری یک کانکتور انتقال دهنده ی مکانیکی است  که برای اتصال دو قسمت فیبر نوری یا اتصال یک فیبر  به دستگاه ارتباطی استفاده میشود.

 

معرفی کامل کانکتور های فیبر نوری

همانطور که درشکل زیر مشاهده میکنید از جایی که فیبر نوری وارد کانکتور میشود با روکش 0.09 میکرون، 2 میلیمتر یا 3 میلیمتر توسط Boot فیکس می شود یعنی Boot یک روکشی است که روی کابل ورودی قرار میگیرد و یک اتصال دهنده به بخش های بعدی کانکتور می شود.

اگر کمی با دقت در تصویر  نگاه کنید تار فیبر را می بینیم که به صورت یک خط باریک است که در مالتی مود  و سینگل مود این روکش وقتی با کوتینگ (پوششی محافظ که مستقیم روی فیبر اعمال می شود) وارد میشود 250 میکرون و وقتی که از فرول خارج میشود بدون تاثیر سینگل یا مالتی مود بودن فیبر به صورت 125 میکرون می باشد.

بعد از Boot ،قسمت سفید رنگ داخل کانکتور به نام Sub-Assembly مشاهده می شود و در انتها یک فرول به آن چسبیده که تار فیبر نوری از آن خارج میشود که در کارگاه های تولیدی پیگتل و پچکورد زمانی که کانکتور اسمبل میشود فرول را در چند مرحله پالیش میکنند تا فرول با تار کابلی که از آن خارج می شود کاملا یکسان شود.

 

معرفی کانکتور های فیبر نوری

 

در نهایت برای اینکه این اجزای داخلی کانکتور  روکش و محافظ داشته باشند و به یکدیگر متصل شوند از قطعه ای به نام Connector housing یعنی  همان قطعه ای آبی رنگ که روی کانکتور قرار گرفته است و در انتها یک روپوش مسیر ورود گرد و غبار به کانکتور قرار می گیرد و از کثیف شدن سر فرول جلوگیری می کند .

نکته قابل توجه در فرول این است که جنس فرول باید از زیرکنیا سرامیک باشد تا کیفیت بالایی در ارتباطات داشته باشیم اگر کیفیت جنس فرول پایین باشد در ارتباطات دچار افت شدید خواهیم شد.

 

معرفی کاربرد آداپتور در کانکتور ها

آداپتور کانکتور ها را به طوری که دو فیبر نوری و فرول دقیقا روبه رو یکدیگر قرار بگیرند را به یکدیگر متصل می نماید به طوری که فرول و کابل خروجی دقیقا بایستی روبه رو یکدیگر قرار بگیرند و به هیچ وجه نباید دو تار فیبر به یکدیگر بچسبند بلکه باید یک گپ بین دو کانکتور وجود داشته یاشد .

 

کاربرد آداپتور در اتصال دو کانکتور فیبر نوری به یکدیگر

اگر در آداپتور دارای افت بسیار زیادی باشیم به دلیل اینکه داخل آداپتور زیرکنیایی که به کار رفته است باید به گونه ای باشد که وقتی کانکتورها وارد آداپتور می شوند دقیقا رو به رو یک دیگر تراز شوند و نور قرمز رنگی که میخواهد از محل مورد نظر از تارها عبور کند اگر ، رو به رو یکدیگر تراز نباشند ما افت بسیار زیادی را در آداپتور تجربه خواهیم کرد، به همین دلیل قیمت آداپتورها بیشتر از آداپتور های موجود مشابه در بازار  است.

اما بیشترین افتی که در شبکه های فیبر نوری داریم دقیقا بدلیل کانکتور ها می باشد یعنی زمان فیوژن با افت کمتری مواجه هستیم و تار نوری نقش کمتری در این مسئله را ایفا میکند.

پالیش فرول (Reflectance)

اگر پالیش فرول Flat (تخت) باشد سبب می شود مقداری از نور عبوری برگردد و این بازگشت نور در حالت های Angled بسیار کمتر خواهد شد و هرچقدر اندازه Reflectance بزرگتر باشد به معنای سیگنال بازگشتی کمتر می باشد.

 

 

1 نظر در “فیبر نوری و معرفی کامل کانکتور ها

  1. علی گفت:

    خیلی مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

خروج
سایدبار کلید اسکرول خودکار به بالا